KUTAK ZA OPTIMISTE ŽAK SEGELA, ekspert za pobednike

Prijatelj francuskih predsednika

Kada ga je Karla Bruni pitala: ’’Kako je to moguće da budem prva dama Francuske? Pa, ja sam Italijanka?”, Segela je odgovorio: ’’Francuska je zemlja ljubavi. Sve je moguće.’’

Tekst: Gordana Ristić, Foto: Vuk Dapčević, novembar 2008

Žaka Segelu sam upoznala pre pet godina, kada je već bio potpredsednik „Euro RCG”, sedme agencije na svetu, a druge u Evropi... Naravno, na Azurnoj obali. Uvek na važnim mestima. Kada ga vidite u foajeu nekog hotela ili na zabavi, znajte da tu nije slučajno. Ono što je za nekoga prijatno veče, za njega je pravo mesto i vreme za menjanje, za revoluciju, za spajanje nespojivog. Pre dve godine, srela sam ga na ručku sa francuskim milijarderom Baloreom, na plaži hotela „Karlton”. Privilegija je dostigla svoj maksimum kada sam, gostujući na ručku sa tako važnim ljudima, popričala sa nekim ko ih stvara. Znači, sa Segelom.

Za deset godina, svet više uopšte neće ličiti na današnji. Desiće se „cunami promena’’. Amerika više neće biti na prvom mestu. U tom svetu će glavne biti Kina, Indija, Rusija, Afrika… Pa tek onda mi, mali Evropljani. Ako budemo ujedinjeni, bićemo jači.

On je „kingmaker”, što bi rekli Englezi, ili „prijatelj svih francuskih predsednika”. Najpre Miterana, čijom je kampanjom, pre 25 godina, napravio revoluciju u političkom marketingu čuvenim sloganom „generacija Miteran”. Radio je, potom, i za sve ostale francuske predsednike, a one za koje nije radio ubraja u bliske prijatelje koji su slušali njegove prijateljske savete. Na listi njegovih slavnih prijatelja bili su i Salvador Dali i Žak Prever... U žižu javnosti dospeo je ponovo zahvaljujući francuskom predsedniku Sarkoziju (naravno, Segelinom prijatelju) i njegovoj supruzi Karli Bruni – naravno, dugogodišnjoj Segelinoj prijateljici. Da li je zanimljivije kako se stvaraju predsednici ili kako se zaljubljuju? I na jedno i na drugo pitanje tražim odgovor od Segele, koji voli da priča o slavnim prijateljima, sa velikim razumevanjem i kolegijalnošću (jer je i sam bio urednik „Pari mača”).

Obaveza uspešnih, u javnosti prepoznatih i prisutnih žena da se bore za prava onih žena koje su ”nevidljive“ i nezaštićene.
Da bismo humanizovali naše društvo, moramo na velika vrata u naš privatni i javni život uvesti i jednu često zaboravljenu vrednost - solidarnost.

Obasjani suncem Azurne obale, na balkonu omiljenog hotela „Karlton”, primenjujem njegov metod i neumesno odlaganje ručka – pretvaram u dobar razgovor, u borbu da ispričam jednu sjajnu priču ljudima koje zanima tajna moći. Koju moć ima Segela? Veliku , evidentno. Kreativnu, energetsku – jer je stalno u akciji stvarajući nove situacije i kreacije... i ljudsku, jer, voli ljude i još se bori za bolji svet i bolji advertajzing. Zameraju mu da i da je sklon samoreklamerstvu... Ja bih to nazvala profesionalnom deformacijom.


Čitajte više u štampanom izdanju magazina Brandomania

© 2008-2012 Freemental Communications. Sva prava zadržana. Naslovna O nama Partneri Uslovi korišćenja Kontakt